Palatul Cotroceni, luminat în culorile tricolorului de Ziua Unirii Principatelor

  • 25 Ianuarie 2018 07:33
Palatul Cotroceni, luminat în culorile tricolorului de Ziua Unirii Principatelor

Palatul Cotroceni, reședința Președintelui României, a fost luminată, miercuri seara, în culorile tricolorului - roșu, galben și albastru, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor de la 1859.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, miercuri, că Unirea Principatelor Române reprezintă un îndemn la unitate și coeziune socială.

"Unitatea națională a depășit sensul istoric avut în 1859 și 1918. Conținutul acestei sintagme s-a îmbogățit, în România contemporană, prin valori democratice și civism. Societatea noastră își potențează astăzi unitatea și își întărește coeziunea prin valorificarea diversității sale etnice, culturale și religioase. Plecând de la aceste trăsături și valori, în anul Centenarului, națiunea noastră așteaptă ca țara să fie condusă de politicieni conștienți de importanța misiunii lor", a spus Iohannis, la sesiunea de comunicări științifice "Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918" de la Palatul Patriarhiei.

El a transmis, în acest context, și un îndemn.

"Din locul consfințirii Unirii Principatelor, în numele statului care s-a născut acum 159 de ani și s-a desăvârșit la 1 decembrie 1918, vă chem să facem din România un stat cât mai puternic, în care drepturile și libertățile sunt respectate, iar democrația este litera de lege! Vorba imnului aniversării de astăzi, să arătăm că România are o soartă demnă în lume!", a conchis Iohannis. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău