Pakistan: Cel puțin șapte persoane au decedat într-o explozie cu bombă la o școală islamică din Peshawar

  • 27 Octombrie 2020 09:16
Pakistan: Cel puțin șapte persoane au decedat într-o explozie cu bombă la o școală islamică din Peshawar

O explozie cu bombă într-o școală islamică din orașul pakistanez Peshawar s-a soldat cu cel puțin șapte morți, printre care copii, și zeci de răniți, au anunțat marți reprezentanți ai poliției și serviciilor medicale locale, potrivit Reuters și dpa.

Incidentul a avut loc într-o școală unde aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între opt și 15 ani urmau cursuri despre Coran, a declarat șeful poliției locale Mohamed Ali Khan.

Un bărbat a intrat în școala islamică marți în jurul orei locale 08:00 și a lăsat o pungă de plastic pe holul școlii. Explozia bombei a rănit aproape toate persoanele aflate pe hol, a adăugat Khan.

El a precizat că în atac au fost folosite aproximativ 6 kilograme de explozibil.

Situat în apropierea frontierei cu Afganistanul, orașul Peshawar este de mult timp scena violențelor comise de islamiști.

Deși numărul incidentelor din acest oraș și din Pakistan în general a scăzut în ultimii ani, în 2020 s-au înmulțit atacurile asupra forțelor de securitate din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a cărei capitală este Peshawar.

Unele dintre aceste atacuri au fost revendicate de talibanii pakistanezi.

În 2014, militanți islamiști având legături cu talibanii au aruncat în aer o școală militară din Peshawar, ucigând aproape 150 de adolescenți.

Atacurile comise în Pakistan începând din 2004 de către militanți Al-Qaeda, talibani și gruparea Stat Islamic s-au soldat cu aproximativ 70.000 de morți, printre care politicieni, membri ai forțelor de ordine, activiști pentru drepturile omului și jurnaliști. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău