Pâine de un leu, cu datorii de sute de mii!? Magazinele sociale ale lui Ilan Șor, luate la bani mărunți de inspectori

  • 05 Octombrie 18:09
Pâine de un leu, cu datorii de sute de mii!? Magazinele sociale ale lui Ilan Șor, luate la bani mărunți de inspectori

Inspectoratul Fiscal de Stat va efectua controale la magazinele sociale deținute de Ilan Șor. Este vorba despre verificarea totală a fluxurilor financiare. Controlul are loc în conformitate cu termenul de prescripție, scrie anticoruptie.md.

Conform FISC-ului, entitățile care gestionează magazinele, și anume Magazine Sociale SRL și AO „Pentru Orhei”, au datorii în sumă totală de peste 268 mii lei. Totodată, inspectorii fiscali nu au access la informațiile despre activitatea financiară a acestora, pe motiv că sistemul ar fi în mentenanță, scrie sursa citată.

Înainte de lansarea protestelor Șor, Anticoruptie.md a scris despre faptul că în magazinele sociale „Merișor”, deschise de deputatul fugar Ilan Șor, pâinea, livrată de combinatul de panificație Franzeluța, putea fi cumpărată cu un leu.

Pensionarii erau întâmpinați de activiștii partidului „Șor” care distribuiau flayere cu informații despre protest și care încearcau să-i convingă că trebuie să se alăture acțiunii.

Proiectul magazinelor sociale „Merișor” a fost lansat în 2015, la inițiativa deputatului fugar Ilan Șor, pe timpul când era primar de Orhei. În ciuda criticilor societății, Șor și-a extins „imperiul social” de influență, numărul magazinelor ajungând în 2020 la 140.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
4,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
7
Tue
0
Wed
-4
Arhivă Radio Chișinău