Pacienții cu tuberculoză vor primi pe card banii alocați de CNAM pentru alimentație și transport

  • 09 Decembrie 2023 15:00
Pacienții cu tuberculoză vor primi pe card banii alocați de CNAM pentru alimentație și transport

Pacienții cu tuberculoză vor primi pe card banii alocați de CNAM pentru alimentație și transport. Astfel, urmează a fi înlocuită modalitatea actuală de rambursare a acestor cheltuieli. Conducerea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină a discutat cu reprezentanții băncilor comerciale referitor la emiterea cardurilor bancare pentru pacienții cu tuberculoză, transmite IPN.

Potrivit CNAM, discuția cu reprezentanții băncilor comerciale s-a axat pe implementarea unui nou mecanism de stimulare a aderenței la tratament a pacienților cu tuberculoză, prin emiterea cardurilor bancare. Directorul general al CNAM, Ion Dodon, a menționat că tuberculoza este o problemă de sănătate publică în Moldova și pacienții cu această maladie trebuie să parcurgă zilnic un drum până la medic pentru a primi tratamentul medicamentos necesar.

„CNAM acoperă cheltuielile de transport și alimentație pentru pacienții respectivi cu scopul de a-i motiva să urmeze tratamentul care este unul de durată și ar asigura succesul vindecării. Pentru a simplifica modalitatea prin care persoanele cu tuberculoză primesc mijloacele financiare destinate alimentației și transportului, ne adresăm sectorului bancar să se implice în acest proiect social”, a spus Ion Dodon.

În cadrul ședinței s-a decis că, în decurs de o zi, CNAM va expedia reprezentanților băncilor comerciale lista cu instituțiile medicale cu care vor conlucra ulterior pentru emiterea cardurilor.

La rândul lor, instituțiile financiare vor veni la mijlocul săptămânii viitoare cu un răspuns și o viziune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău