Pacienta cu COVID-2019 a fost dusă cu o ambulanță obișnuită, mai întâi la Urgență, apoi la Spitalul Clinic Republican. „Nu avem izolete”

  • 08 Martie 2020 15:02
Pacienta cu COVID-2019 a fost dusă cu o ambulanță obișnuită, mai întâi la Urgență, apoi la Spitalul Clinic Republican. „Nu avem izolete”

O ambulanță obișnuită a Serviciului 112 a luat ieri pacienta cu COVID-2019 și a transportat-o la inițial la Institutul de Medicină Urgentă, apoi la Spitalul Clinic Republican. Echipajul a purtat echipamente de protecție, atât. Și asta pentru că sistemul național de urgență nu dispune de izolete, a confirmat directorul CNAMUP, Boris Golovin, pentru sanatateinfo.md

Astfel, ieri pacienta cu COVID-2019 a fost luată de pe Aeroportul Internațional Chișinău cu o ambulanță obișnuită.

„Pacientii sunt transportați cu ambulanțe obișnuite. Noi preluăm pacientul cu suspecție, îmbrăcăm costumele speciale, mănușile, ochelarii, procedăm după algoritmul stabilit, după aceasta predăm echipamentele și dezinfectăm ambulanțele pentru a putea fi transportați și alți pacienți.Nu există o ambulanță specială. Așa am procedat și cu pacienta cu COVID-2019”, a spus Boris Golovin. Potrivit acestuia, pacienta a fost transportată inițial la Institutul de Medicină Urgentă, iar de acolo cu Serviciul AVIASAN la Spitalul Clinic Republican. 

Astăzi, Ministerul Sănătății a reacționat și a explicat de ce pacienta a fost dusă la SCR, și nu la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Potrivit autorității, pacienții cu forme grave de boală vor fi duși numai la SCR, iar cei cu forme ușoare se vor interna la „Toma Ciorbă”. Chiar și așa, se pare că algoritmul nu a fost respectat, întrucât pacienta a fost inițial dusă la Institutul de Medicină Urgentă, iar de acolo a fost luată cu altă unitate de transport și transportată la SCR.

Sursa: sanateinfo.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău