PA refuză să inițieze o urmărire penală în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar primi o pungă neagră de la Vlad Plahotniuc

  • 24 Iunie 2020 16:20
PA refuză să inițieze o urmărire penală în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar primi o pungă neagră de la Vlad Plahotniuc

Procuratura Anticorupție (PA) a examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani.

Amintim că, în baza celor două denunțuri, procurorii au inițiat un proces penal, în cadrul căruia, după cum am anunțat anterior, au fost examinate inclusiv secvențele prezentate pe 5 iunie 2020 de deputații Iurie Reniță și Lilian Carp cu privire la acțiunile pretins ilegale ale Președintelui Republicii Moldova, dar și scrisoarea anonimă cu așa-zisele ”chitanțe” pentru bani.
 
Astfel, PA anunță că, în rezultatul examinării materialelor acumulate în cadrul procesului penal, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.
 
„În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, precum și subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale. În context, adevărul judiciar a fost stabilit reieșind din minimul de posibilități de administrare a probelor de care a dispus Procuratura, respectiv, soluția s-a bazat pe probele legal administrate, la moment, fiind epuizate posibilitățile de a administra alte probe. În cazul în care, eventual, pe viitor, Procuraturii îi vor fi prezentate anumite informații sau probe relevante ce ar afecta temeinicia soluției adoptate, hotărârea de neîncepere a urmăririi penale poate fi revăzută și, după caz, procesul penal poate fi reluat”, se mai arată în comunicatul instituției.
 
Menționăm deputatul Iurie Reniță a publicat înregistrări video de la sediul PD în care Vlad Plahotniuc îi transmite o pungă lui Igor Dodon în care se presupune că ar fi bani.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:4,12 m/s
Wed
-0
Thu
-0
Fri
-1
Sat
-2
Sun
-4

Curs oficial BNM 26 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2242 -0.0705
USD 17.4569 -0.0280
RON 4.3540 -0.0147
UAH 0.6202 -0.0005
RUB 0.2319 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău