Péter Szijjartó: Ungaria sprijină integrarea europeană a R. Moldova

  • 13 Septembrie 2016 21:25
Péter Szijjartó: Ungaria sprijină integrarea europeană a R. Moldova

Ungaria este o susținătoare a extinderii Uniunii Europene și aderării Republicii Moldova la blocul comunitar.

Totodată, și țara noastră ar trebui să continue reformele inițiate, a declarat marți, 13 septembrie, în cadrul unei conferințe la Chișinău ministrul de externe și al comerțului al Ungariei, Péter Szijjartó.

Ungaria și Republica Moldova își propun să-și fortifice relațiile bilaterale, în special în domeniul comerțului și investițiilor. Oficialul de la Budapesta a anunțat în conferința de presă că într-o bancă din Ungaria a fost deschisă o linie de creditare de aproximativ 60 de milioane de euro pentru intensificarea relațiilor comerciale dintre întreprinderile din cele două state.

De asemenea, el a menționat interesul părții ungare de continuare și intensificare a cooperării în domeniul farmaceutic.

Din punct de vedere politic Péter Szijjartó a menționat că țara sa sprijină extinderea Uniunii Europene, inclusiv prin aderarea Republicii Moldova când va fi pregătită, dar a arătat că această opinie nu este împărtășită de toate statele membre.

Autoritățile de la Chișinău au realizat practic în totalitate prevederile foii de parcurs pentru începerea implementării Acordului de Asociere, demonstrând astfel că sunt angajate în promovarea reformelor, a menționat ministrul afacerilor externe și integrării europene Andrei Galbur.

Potrivit Biroului Național de Statistică în prima jumătate a acestui an raporturile comerciale dintre Republica Moldova și Ungaria au fost de aproximativ 40 de milioane de dolari, dintre care peste 37 de milioane au constituit importurile din această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău