Ovidiu Lipan Țăndărică va urca pe scenă în deschiderea Festivalului Tradițiilor Românești, cu acces liber pentru public

  • 16 Mai 10:53
Ovidiu Lipan Țăndărică va urca pe scenă în deschiderea Festivalului Tradițiilor Românești, cu acces liber pentru public

Sărbătoarea tradițiilor românești începe la Chișinău vineri, 17 mai, la Grădina Botanică, unde vor fi prezenți zeci de meșteșugari din România și Republica Moldova. Timp de trei zile, Festivalul Tradițiilor Românești – ediția a doua, organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, va oferi publicului un program bogat, cu ateliere, muzică și dansuri populare.

Serile Festivalului Tradițiilor Românești vor fi dedicate muzicii. Începând cu ora 19.00, pe scenă vor urca artiști din România: vineri, 17 mai - Ovidiu Lipan Țăndărică din Zece Prăjini, Stelu Enache și Diana Bucșa, sâmbătă, 18 mai – Robin & The Backstabbers și Domino, duminică, 19 mai – Direcția 5.

În fiecare zi a Festivalului Tradițiilor, vineri, sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00, peste 30 de meșteșugari din cele nouă regiuni istorice ale României își vor arăta măiestria alături de alți nouă artiști populari din Republica Moldova, la standurile amenajate în Grădina Botanică. 

Publicul va putea interacționa cu aceștia pentru a descoperi meșteșugul încondeierii ouălor, al pictării icoanelor, țesutului, olăritului și multe altele. Artiștii vor sosi la Chișinău din Maramureș, Moldova, Crișana, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea și Bucovina.

Evenimentul se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, ES Klaus Werner Iohannis.

Publicul are acces liber la toate evenimentele Festivalului Tradițiilor Românești, iar programul poate fi consultat pe site-ul festivalultradtiilorromanesti.md. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:7,72 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău