Otita medie acută-apare frecvent în timpul sezonului rece. Ce putem să facem

  • 12 Noiembrie 2017 16:06
Otita medie acută-apare frecvent în timpul sezonului rece. Ce putem să facem

Otita medie acută este o afecțiune care apare frecvent în timpul sezonului rece, afectând în special copiii. Reprezintă inflamația acută a urechii medii (cavitatea din spatele timpanului), definită de prezența lichidului în urechea medie, însoțită de scăderea auzului și durere auriculară.

Când apare

Apariția otitei medii acute este legată în mai mult de jumătate din cazuri de episoadele de inflamații acute ale cailor respiratorii superioare (rinite, sinosinuzite, faringite, etc.). De cele mai multe ori, apare inițial o infecție virală, dar există situații în care apăr otite medii de cauza alergica, sau alte sindroame inflamatorii.

Care sunt cauzele
De cele mai multe ori cauza primară care se pare că determină apariția otitei medii acute este obstrucția trompei lui Eustachio. Această reprezintă un canal care creează o legătură între urechea medie și etajul superior al faringelui. Inflamația trompei lui Eustachio determină congestie și apoi retenție de secreții în cavitatea urechii medii, modificând presiunea aerului de la acest nivel.

Stagnarea secrețiilor favorizează colonizarea bacteriană în urechea medie, care este în general o cavitate sterilă. Colonizarea poate să apăra prin extensie direct din faringe, reflux, aspirație, sau prin insuflare, odată cu manevrele de suflare a nașului.

Care sunt simptomele

Simptomatologia otitei medii acute este, în general, reprezentată de durere auriculara însoțită de cele mai multe ori de afectare a auzului. La copii este însoțită în unele cazuri și de febră, și stare generală alterată.

Citiți continuarea pe ziare.com.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chişinău
27 °C
Cer fragmentat
Umiditate:47 %
Vint:4,6 m/s
Mie
20 °C
Joi
21 °C
Vin
21 °C
Sâm
22 °C
Dum
21 °C

Curs oficial BNM 18 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5491 -0.0167
USD 16.6822 -0.0186
RON 4.1964 -0.0060
UAH 0.6355 -0.0022
RUB 0.2667 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău