OSCE și Consiliul Europei cer Rusiei să nu mai atace lăcașele de cult din Ucraina

  • 14 Aprilie 2022 09:24
OSCE și Consiliul Europei cer Rusiei să nu mai atace lăcașele de cult din Ucraina

Reprezentanți ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și ai Consiliului Europei au cerut joi Rusiei să nu mai atace lăcașe de cult și locuri cu semnificație religioasă din Ucraina, transmite dpa, potrivt Agerpres.

Într-un comunicat comun, cele două organizații au deplâns victimele războiului și situația a milioane de ucraineni nevoiți să se refugieze după invazia rusă.

Ca structuri angajate în promovarea dialogului pașnic, "facem apel la Rusia să înceteze distrugerea siturilor religioase și a lăcașelor de cult, care este o crimă împotriva umanității, la fel ca și uciderea nediferențiată a zeci de mii de civili", arată declarația.

"Suntem consternați de distrugerea siturilor religioase și a lăcașelor de cult: biserici, sinagogi și moschei. Acestea sunt vitale pentru diferitele comunități religioase din țară, mai mult ca oricând pe timp de criză", citează în continuare dpa.

Oficialitățile de la Kiev estimează că în războiul declanșat de Rusia au fost distruse circa 60 de biserici și alte lăcașe de cult.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău