OSCE reafirmă suportul pentru o soluție justă a conflictului transnistrean

  • 05 Iulie 2016 17:15
OSCE reafirmă suportul pentru o soluție justă a conflictului transnistrean

Adunarea Parlamentară a OSCE reafirmă suportul pentru o soluție cuprinzătoare, justă și viabilă a conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Într-o Rezoluție cu privire la Republica Moldova, Adunarea Parlamentară a OSCE încurajează pașii următori pentru asigurarea stabilității, transparenței și reducerea prezenței militare în regiunea conflictului, inclusiv prin retragerea forțelor și munițiilor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

În discursul său, Frank-Walter Steinmeier, ministru federal al Afacerilor Externe al Germaniei, președinte în exercițiu al OSCE, a declarat că, în timp ce acest conflict nu mai este unul violent, legăturile personale și economice cu Moldova sunt rupte și dezvoltarea unei întregi regiuni este blocată. În opinia sa, acum o lună a apărut o nouă dinamică în conflictul transnistrean, odată cu prima întâlnire în formatul 5+2 din ultimii doi ani.

În intervenția sa pe marginea acestei Rezoluții cu privire la Moldova, deputatul Sergiu Sîrbu, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova, a menționat că Moldova apreciază pozitiv relansarea negocierilor oficiale în formatul 5 + 2 la Berlin în luna iunie.

Cea de-a 25-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a OSCE a reunit circa 300 de parlamentari din peste 50 de țări. Sesiunea s-a desfășurat între 1 și 5 iulie, la Tbilisi, în Georgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău