OSCE confirmă finalizarea procesului de retragere a trupelor dintr-un sector-cheie de pe linia frontului din Donbas

  • 14 Noiembrie 2019 09:09
OSCE confirmă finalizarea procesului de retragere a trupelor dintr-un sector-cheie de pe linia frontului din Donbas

Misiunea specială de monitorizare a OSCE în Ucraina confirmă, joi dimineață, finalizarea procesului de retragere a forțelor și a echipamentelor miliare din localitatea Petrivske, sector-cheie de pe linia frontului din Donbas.

Într-un comunicat postat pe site-ul OSCE, se precizează că, pe 12 noiembrie, misiunea de monitorizare a primit o scrisoare din partea forțelor armate din zonele controlate de rebelii pro-ruși, în care aceștia comunică faptul că au finalizat retragerea trupelor și a echipamentelor militare din sectorul convenit în cadrul negocierilor de pace.

A doua zi, pe 13 noiembrie, OSCE a primit o notificare similară din partea Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, în care Kievul confirmă că forțele armate ucrainene au finalizat procesul de retragere a trupelor și a echipamentelor militare din Petrivske. În acest context, agenția RBC menționează că, pe 13 noiembrie, pirotehniștii ucraineni din regiunea Donețk au început operațiunea de deminare a zonei din care s-au retras forțele armate.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău