Oscar 2021 | Ceremonie cu prezența fizică a vedetelor, nu prin Zoom

  • 13 Aprilie 2021 10:31
Oscar 2021 | Ceremonie cu prezența fizică a vedetelor, nu prin Zoom

Cinefilii care au tânjit după prezența vedetelor pe covorul roșu vor avea parte de ceea ce își doresc, ceremonia Oscarurilor de săptămâna viitoare oferindu-le posibilitatea să admire idoli precum Harrison Ford, Brad Pitt și Reese Witherspoon, în persoană și în ținută de gală, nu în pijama, prin Zoom, au anunțat luni organizatorii citați de AFP, potrivit Agerpres.

Pe fondul pandemiei, cea mai prestigioasă seară de la Hollywood se desfășoară în acest an într-o gară istorică din centrul orașului Los Angeles, Union Station, la 25 aprilie, o dată neobișnuit de târzie pentru sezonul acestor premii cinematografice.

Organizatorii ceremoniei de luni au promis într-un comunicat ''un areopag de stele cu adevărat galactice'', atât de orbitor încât ''ar putea fi necesari ochelari de soare''.

Ei caută să limiteze cât mai mult intervențiile prin internet care au stârnit critici și dezamăgiri în timpul altor ceremonii bulversate de coronavirus, printre acestea numărându-se în special Globurile de Aur de la sfârșitul lunii februarie, unde vedetele au apărut în îmbrăcăminte sport sau în pijama pentru a-și primi premiile prin videoconferință.

Alături de Harrison Ford și Reese Witherspoon, vor fi prezenți la prezentarea Oscarurilor, în carne și oase, laureați ai ediției din 2020, precum Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Renee Zellweger și Laura Dern, precum și sud-coreeanul Bong Joon-ho, recompensat pentru filmul său ''Parasite'', cel mai bun lungmetraj.

Vedete precum Angela Bassett, Halle Berry și Bryan Cranston se vor afla, de asemenea, pe covorul roșu la această ediție, prima de o asemenea anvergură de când pandemia de COVID-19 a lovit Hollywood-ul, în martie 2020, bulversând calendarul industriei cinematografice și provocând închiderea sălilor de cinema.

Datorită unei nete îmbunătățiri a situației sanitare, permisă în special de creșterea numărului de vaccinări, California își accelerează în prezent reluarea activităților sale economice și culturale.

A 93-a ediție a Oscarurilor va fi transmisă din gara Union Station și din tradiționala sală de la Dolby Theatre din inima Hollywoodului, unde spectacolele muzicale vor fi susținute în direct.

De asemenea, au fost planificate hub-uri în Marea Britanie și Franța pentru artiștii selectați care nu vor putea călători la Los Angeles pentru a participa personal la ceremonie.

Seara premiilor Oscar va fi regizată pentru a șasea oară de Glenn Weiss, un renumit expert în acest gen de evenimente, alături de producătorul Steven Soderbergh, regizorul filmului ''Contagion''.

''Vrem ca în acest an Oscarurile să arate ca un film, nu ca un spectacol televizat'', au declarat producătorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,03 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău