OSCAR 2021 | Artiștii nominalizați nu vor fi obligați să poarte măști sanitare în fața camerelor

  • 20 Aprilie 2021 13:16
OSCAR 2021 | Artiștii nominalizați nu vor fi obligați să poarte măști sanitare în fața camerelor

La gala premiilor Oscar de anul acesta, artiștii nominalizați și însoțitorii lor nu vor fi nevoiți să poarte măști sanitare în fața camerelor de filmare, însă organizatorii au cerut participanților să-și acopere nasul și gura când se vor afla în afara obiectivului, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Revista Variety a oferit luni câteva detalii despre reuniunea pe care responsabilii premiilor Oscar au avut-o în cursul zilei cu cei nominalizați și cu publiciștii de la Hollywood.

Variety a dat asigurări că, având în vedere că gala din 25 aprilie va fi concepută asemenea filmărilor la un lungmetraj sau film TV, măștile nu vor fi obligatorii cât timp participanții se vor afla în fața camerelor. Însă atunci când candidații sau însoțitorii lor nu apar pe ecran (de exemplu în pauzele comerciale) ei vor fi nevoiți să poarte măști sanitare.

Sâmbăta trecută, producătorii galei au ridicat întrebarea dacă participanții la așa numitele "Oscaruri ale pandemiei" vor fi nevoiți să poarte mască.

"Iată ce vom spune despre acest lucru: măștile vor juca un rol important la festivitățile din respectiva seară", a declarat Steven Soderbergh, producător al ceremoniei, alături de Stacey Sher și Jesse Collins.

Academia Americană de Film (AMPAS) plănuiește o gală cu o participare limitată la aproximativ 170 de persoane.

Se vor cere teste PCR negative participanților efectuate în prealabil, se va controla temperatura și vor avea loc rotații între invitați de-a lungul serii pentru a garanta distanțarea fizică. O ceremonie pregătită asemeni filmărilor la o peliculă și 100% sigură împotriva coronavirusului este obiectivul pe care și l-a propus ediția de anul acesta a premiilor Oscar, au anunțat organizatorii.

Producătorii au explicat că gala va fi transmisă în 24 de cadre pe secundă și în format panoramic. Ei au anunțat totodată că se vor folosi mai degrabă tehnici de peliculă decât de televiziune și că vor fi "trei ore de divertisment", bazate pe "optimism și sinceritate".

Marea sărbătoare a cinematografiei va folosi două locații diferite pentru a celebra o gală cu o prezență fizică cât mai amplă, mutând teatrul de operațiuni de la Dolby Theatre în gara din Los Angeles (Union Station). Gala a pregătit și două scene la Londra și la Paris pentru cei care nu vor putea veni în Los Angeles.

Organizatorii au explicat totodată că anul acesta covorul roșu va fi "foarte mic" și că va face parte din spectacolul anterior galei, unde, printre altele, vor avea loc interpretările celor cinci piese nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun cântec original.

De asemenea, va avea loc un program special după ceremonia decernării premiilor Oscar.

Deocamdată, lista prezentatorilor actualei ediții îi include pe Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle și Bryan Cranston.

Totuși, producătorii au anunțat că lista nu este închisă și că ar putea fi incluse și alte staruri.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău