Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt extrem de îngrijorați de răspândirea coronavirusului

  • 05 Februarie 2020 17:30
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt extrem de îngrijorați de răspândirea coronavirusului

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo spun că sunt "extrem de îngrijorați" de răspândirea noului coronavirus și că vor lua toate măsurile necesare pentru a proteja sportivii pe parcursul competiției.

Toshiro Muto, directorul executiv al Comitetului de Organizare din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, spune că virusul trebuie eradicat cât mai curând posibil, iar competiția să se desfășoare în condiții normale, în ciuda faptului că mai multe turnee de calificare din această iarnă au fost afectate.

"Suntem extrem de îngrijorați, în sensul că răspândirea virusului ar putea umbri Jocurile Olimpice. Virusul trebuie eradicat cât mai curând posibil", a declarat Muto, miercuri, potrivit BBC.

 

Saburo Kawabuchi, primarul Satului Olimpic unde vor fi cazați aproximativ 11.000 de sportivi, speră la un eveniment liniștit: "Vom face tot ce ne stă în putință să ne protejăm sportivii pentru a fi în cea mai bună formă".

Guvernul Japoniei, prin vocea premierului Shinzo Abe, a declarat că "se va munci din greu pentru a se minimiza orice impart asupra Jocurilor Olimpice".

Peste 24.300 de infecții cu noul coronavirus au fost înregistrate în China, existând 490 de morți. De asemenea, au fost confirmate 10 astfel cazuri și la bordul unei nave de croazieră din Japonia.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 24 iulie-9 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău