Organizațiile de media acuză accesul selectiv la întrevederea cu Igor Dodon

  • 27 Iulie 2017 15:21
Organizațiile de media acuză accesul selectiv la întrevederea cu Igor Dodon

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă cazurile tot mai frecvente de impunere a unor restricții de către autoritățile statului în ceea ce privește accesul presei la evenimentele de interes public. Astfel, în data de 26 iulie, fotoreporterului Constantin Grigoriță i-a fost interzisă participarea la întâlnirea președintelui Igor Dodon cu reprezentanții mass-media, organizată la vila prezidențială de la Condrița, deși jurnalistul a întrunit toate condițiile solicitate de Președinție, transmite IPN.

Într-o declarație publică, organizațiile de media menționează că este inacceptabilă admiterea selectivă a reprezentanților mass-media la asemenea evenimente. Legislația media garantează dreptul jurnalistului de a obține și a difuza informații, de a face imprimări audiovizuale, a filma și a fotografia, iar refuzul neîntemeiat de a asigura accesul jurnaliștilor constituie o formă de discriminare și un abuz.

„Reamintim organizatorilor acestui eveniment că împiedicarea intenționată a activității mass-media sau intimidarea pentru critică sunt sancționate și de Codul Penal al Republicii Moldova. Solicităm Președinției Republicii Moldova și personal președintelui Igor Dodon să explice public cauzele neadmiterii fotoreporterului Constantin Grigoriță. Cerem instituțiilor statului să dea dovadă de transparență și să-și construiască relația cu presa pe baze de încredere reciprocă”, se menționează în declarația semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Presei Electronice Centrul de Investigații Jurnalistice și Centrul „Acces-Info”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău