Organizațiile culturale din R.Moldova cel mai slab conectate la rețelele europene

  • 25 Ianuarie 2018 17:51
Organizațiile culturale din R.Moldova cel mai slab conectate la rețelele europene

Organizațiile culturale din Republica Moldova sunt cel mai slab conectate la rețelele culturale europene, fiind membre în doar 3 asociații, comparativ cu Armenia (9), Azerbaidjan (10), Belarus (5), Georgia (16) sau Ucraina (16), potrivit unui comunicat al programului „Cultură și Creativitate UE-Parteneriatul Estic”, care își încheie activitatea în această lună.

În Republica Moldova, datorită acestui program au fost create 6 instrumente pentru managerii culturali. Printre acestea se numără cercetarea „Artele spectacolului în Republica Moldova: provocări și reforme”, proiectul „Orașe și regiuni creative”, Cartea „Tricouri și costume: ghid pentru afacerea creativității” de David Parrish. De asemenea, a fost creată o pagină web unde sunt disponibile 14 cursuri online pentru manageri culturali, realizate în opt limbi, liste de date și cifre privind impactul economic și social al culturii, precum și 500 de resurse utile pentru cei care sunt în căutare de finanțare, parteneri sau oportunități de instruire.

De asemenea, în cadrul Programului, în 2017 la Chișinău a avut loc Forumul Național Cultural, cu genericul „Orașe creative și durabile: Rolul culturii și creativității în dezvoltarea urban”.

Pe parcursul celor trei ani, Programul a organizat 252 de evenimente și au fost publicate 870 de articole

Programul „Cultură și Creativitate UE-Parteneriatul Estic” a avut drept scop susținerea sectoarelor creative și culturale, efectuarea unor cercetări practice, implicarea în elaborarea de strategii și reforme, organizarea instruirilor pentru modernizarea sectorului cultural și oferirea unor oportunități de cooperare culturală internațională, pentru o mai bună înțelegere a rolului culturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău