Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nu se cunosc tratamente eficiente împotriva noului coronavirus

  • 05 Februarie 2020 16:00
Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nu se cunosc tratamente eficiente împotriva noului coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a respins miercuri informațiile apărute în mass-media în legătură cu descoperirea unor medicamente pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, care a declanșat o epidemie în China și s-a răspândit în cel puțin 20 de alte țări, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Un post de televiziune chinez a relatat că cercetători de la Universitatea Zhejiang au găsit un medicament eficient pentru coronavirus, în timp ce canalul britanic Sky News a anunțat că cercetători britanici au făcut o "descoperire semnificativă" în dezvoltarea unui vaccin.

Întrebat în legătură cu aceste informații, purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a declarat că "nu se cunosc tratamente eficiente împotriva coronavirusului (2019-nCoV) și OMS recomandă înscrierea într-un studiu controlat pentru a testa eficacitatea și siguranța" unui medicament.

Procesul de dezvoltare și testare a medicamentelor sau a vaccinurilor împotriva unui nou agent patogen durează în mod normal mulți ani și este adesea plin de capcane și eșecuri. Chiar și în ritmul accelerat accesibil datorită noilor tehnologii, oamenii de știință speră să poată începe studiile inițiale pe oameni pentru un nou vaccin contra coronavirusului nu mai devreme de iunie anul acesta.

Statele Unite au anunțat marți o colaborare cu laboratoarele farmaceutice Regeneron în vederea dezvoltării unui tratament contra noului virus din China, bazat pe o clasă de medicamente care au fost utilizate anterior împotriva Ebola.

Mai multe piste sunt explorate împotriva noului coronavirus apărut în China, dintre care trei se află în stadiu avansat: un medicament anti-HIV (Kaletra); o combinație utilizată împotriva coronavirusului Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu - MERS (antiviral și imunoterapie); și un antiviral de la Gilead, testat în trecut contra Ebola.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău