Orașul New York, pregătit pentru celebrarea Revelionului în condiții de siguranță

  • 31 Decembrie 2018 16:06
Orașul New York, pregătit pentru celebrarea Revelionului în condiții de siguranță

Circa două milioane de persoane sunt așteptate luni în Times Square din New York pentru a lua parte la festivitățile prilejuite de trecerea în noul an, care culminează cu coborârea globului de cristal în ultimele secunde ale lui 2018, informează dpa.

Autoritățile orașului spun că deși nu există amenințări serioase care să vizeze festivitățile, vor mobiliza mii de polițiști, unii dintre aceștia înarmați cu arme de foc lungi.

Forțele de ordine vor instala bariere din beton și vehicule care blochează circulația pe străzile din vecinătatea Times Square și vor folosi camere de supraveghere, câini antrenați și, pentru prima oară, pe deasupra mulțimii vor zbura drone echipate cu camere de luat vederi și senzori de infraroșu.

"Oamenii vor fi în siguranță luni și ar trebui să se simtă în siguranță pentru că NYPD și partenerii noștri pentru păstrarea ordinii publice sunt pregătiți", a declarat vineri, la o conferință de presă, comandantul poliției orașului New York, James P O'Neill. "Va fi unul dintre cele mai bine păzite evenimente într-unul dintre cele mai sigure locuri din întreaga lume".

Străzile vor fi închise luni începând cu ora 4 a.m. (9:00 GMT), iar accesul oamenilor va fi permis începând cu ora 11 a.m., prin mai mult puncte de control. Nu este permis accesul cu rucsacuri, lăzi frigorifice, șezlonguri sau băuturile alcoolice.

Deși este posibil să plouă, nu va fi permis accesul cu umbrele.

Primarul Bill de Blasio a spus că toate aceste pregătiri anunță că orașul New York va celebra din nou Revelionul în condiții de siguranță.

"Ajunul Anului Nou este unul dintre cele mai importante momente ale anului pentru orașul New York", a mai spus de Blasio. "Este noaptea în care strălucim peste toată țara, peste tot globul".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău