Orașul din România care nu se mai oprește din dezvoltare, iar acum își face propria companie aeriană. Autoritățile au făcut deja anunțul legat de luna în care va fi operat primul zbor

  • 31 Octombrie 2021 13:24
Orașul din România care nu se mai oprește din dezvoltare, iar acum își face propria companie aeriană. Autoritățile au făcut deja anunțul legat de luna în care va fi operat primul zbor

Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor din România vor înființa o companie aeriană, care va opera zboruri între Oradea și București, dar și către alte orașe din Europa, iar primul zbor va fi operat în luna martie a anului viitor, conform informațiilor furnizate de către reprezentanții Primăriei Oradea, scrie Ziarul Financiar.

„În mod particular conexiunea cu aeroportul din Bucu­rești este o prioritate imediată pentru noi. Oradea trebuie să fie extrem de ușor accesibilă pentru locuitorii celei mai mari și pu­ter­nice aglomerări financiare din România.

Având în vede­re infrastructura convențională insuficientă sau necores­pun­ză­toare (drum și cale ferată) și deoarece dezvoltarea acesteia nu depinde de autoritățile locale, acestea din urmă trebuie să identifice soluții pentru ca această conectivitate să fie «pusă în operă» cât mai rapid și la costuri rezonabile.

Viitoarea dezvoltare a orașului depinde de realizarea acestei conexiuni, dar și de rapiditatea cu care aceasta este realizată. Orice întârziere va mări decalajul nostru față de orașe mai bine dezvoltate din regiune sau din această parte a Europei“, spun pentru ZF reprezentanții Primăriei Oradea.

Oradea a dat dovadă în ultimii ani că un oraș din România se poate ridica la standardele europene, însă, și de această dată autoritățile locale se uită la ceea ce se întâmplă în afară și vor să ia exemplul celor din străinătate.

Reprezentanții Primăriei Oradea spun că un astfel de proiect este viabil așa cum au fost și proiecte similare implementate în Danemarca, Estonia sau Germania.

Oradea se uită la ce se întâmplă în afară, însă adaptează proiectul la contextul local, iar reprezentanții primăriei sunt de părere că dacă conectivitatea orașului nu va fi îmbunătățită, dezvoltarea orașului, dar și a județului, va stagna.

„Activitatea companiei aeriene locale ar urma să fie finanțată din subscripții publice, sponsorizări și donații provenite din partea companiilor locale care vor dori să sprijine acest proiect. Valoarea exactă va fi determinată de un business plan, dar poate mai important de noile condiții de pe piața, extrem de grav afectată de pandemie, industriei aviației. Multe din regulile normale ale acestui sector s-au înrăutățit sau dispărut, fiecare furnizor sau actor al industriei încercând să limiteze potențialele pierderi.“

Cititi aici materialul integral

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău