Orașul declarat „cameră de gazat”. Cinci milioane de măști, distribuite copiilor

  • 01 Noiembrie 2019 19:04
Orașul declarat „cameră de gazat”. Cinci milioane de măști, distribuite copiilor

Cinci milioane de măști vor fi distribuite școlilor din New Delhi, capitala Indiei, după ce aerul a devenit atât de toxic încât autoritățile au declarat stare de urgență medicală publică, notează BBC.

Curtea Supremă a impus o serie de restricții, situația fiind de-a dreptul îngrijorătoare în New Delhi. Astfel, autoritățile au interzis toate lucrările din constructii, precum și utilizarea artificiilor pentru o săptămână. Inclusiv școlile au fost închise cel puțin până saptamana viitoare și s-a recomandat utilizarea măștilor cât mai des posibil.

Aerul din New Delhi a devenit atât de toxic, încât primarul Arvind Kejriwal a caracterizat orașul drept o "cameră de gazat".

Unul dintre principalii factori pentru care aerul este atât de poluat este faptul că în fiecare noiembrie și decembrie peste două milioane de fermieri din regiunile înconjurătoare dau foc la aproximativ 23 de milioane de tone de recolte uscate. Flăcările ajungând pe o suprafață de 80.000 de kilometri pătrați. Un alt factor îl reprezintă fumul de la artificiile festivalului hindus, "Diwali", de aici și interdicția de utilizare a artificiilor.

La toate acestea se adaugă poluarea din sursele obișnuite: construcții, activitate industrială și mașini. Cea mai mare parte a smogului ar proveni, însă, de la incendii.

În aer ajung numeroase particule de dioxid de carbon, dioxid de azot și dioxid de sulf.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău