Orășelul European va fi deschis sâmbătă, la ora 13:00, în Grădina publică „Ștefan cel Mare” din Capitală

  • 11 Mai 2019 10:50
Orășelul European va fi deschis sâmbătă, la ora 13:00, în Grădina publică „Ștefan cel Mare” din Capitală

Mai multe evenimente dedicate Zilei Europei se vor desfășura în acest sfârșit de săptămână la Chișinău. Acțiunile vor avea loc în grădina Publică „Ștefan cel Mare” care timp de două zile se va transforma în „Orășelul european”,relatează Radio Chișinău.

Orășelul European va fi deschis sâmbătă, la ora 13:00, în Grădina publică „Ștefan cel Mare” din Capitală. Acolo vor fi amplasate numeroase standuri care vor reprezenta cultura țărilor europene, tradițiile și bucătăria lor. În program mai sunt concerte și filme europene. Astfel, pe 11 și 12 mai, cetățenii sunt invitați să celebreze Ziua Europei și 10 ani ai Parteneriatului Estic. Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. El spune că programul „Orășelul European” se va desfășura și la Cahul, în perioada 18-19 mai.

„Ca-n fiecare an, vom deschide „Orășelul European” în grădina publică. Sâmbătă, 11 mai, la ora 13:00, va fi deschiderea oficială, vom prezenta Uniunea Europeană, vom prezenta țările membre ale UE. Ambasadele statelor membre ale UE pregătesc, ca de obicei, standuri, unde vor arăta tradițiile fiecărui popor din UE, inclusiv cultura, bucătăria. Vom informa vizitatorii despre ce face Uniunea Europeană în Republica Moldova pentru a-i susține pe moldoveni, vom arăta proiectele pe care le implementăm împreună cu instituțiile din R. Moldova, programele care sunt deschise pentru cetățeni, pentru agenții economici, pentru localități. Vom prezenta cultura, vom avea un concert muzical. În premieră, în acest an vom avea și zona pentru tineret, așa-zisa zonă urbană. Seara vom oferi, în scuarul Catedralei, la ora 19:00, un concert, cu melodii din multe țări din UE. Duminică, 12 mai, vom avea în Grădina Publică un festival al filmelor din Uniunea Europeană”.

Și România va participa la „Orășelul European”, pentru a informa cetățenii R. Moldova inclusiv despre proiectele românești care se desfășoară aici. Ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță.

Ambasada României va participa alături de alte ambasade ale statelor membre ale Uniunii Europene, acreditate în R. Moldova, la Orășelul European. Ne dorim și cu acest prilej să reușim să prezentăm informații despre România, despre ceea ce oferă România, despre oportunitățile turistice. Ne dorim să fie o sărbătoare a noastră a tuturor, ne dorim ca și prin acest demers să fim cât mai aproape de cetățenii Republicii Moldova”.

Evenimentele dedicate Zilei Europei sunt organizate în R. Moldova de către Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău