Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: R.Moldova trebuie să-și urmărească interesele, indiferent de pozițiile exprimate de Franco Frattini

  • 12 Martie 2018 19:30
Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: R.Moldova trebuie să-și urmărească interesele, indiferent de pozițiile exprimate de Franco Frattini

Republica Moldova trebuie să-și urmărească interesele, indiferent de pozițiile exprimate de un personaj ca Frattini, care nu-și ascunde simpatia pentru autoritățile de la Kremlin, susține fostul consilier prezidențial, Vlad Țurcanu.

El a comentat astfel declarațiile făcute de către reprezentantul special al președinției Italiei la OSCE, Franco Frattini, care afirma, într-un interviu pentru Europa Liberă, că trupele de menținere a păcii ale Federației Ruse ar trebui să rămână în zona de Securitate de la Nistru pentru a asigura pacea în regiune.

„Este un test pentru autoritățile moldovene, pentru întreaga societate, acest demers deschis al OSCE, care practic devoalează optica unor state occidentale pentru dosarul transnistrean. Dar autoritățile moldovene trebuie să rămână la pozițiile pe care și le-au stabilit față de retragerea tuturor forțelor militare ale Federației Ruse, inclusiv acelea pe care le-am acceptat cu titlul de forțe de pacificare, și care nu sunt, pentru că am văzut că participă și acestea la exerciții militare ilegale în stânga Nistrului.

Trebuie să recunoaștem că și noi avem o contribuție la crearea unui asemenea curent de idei. Politica pașilor mici, de exemplu, este una acceptată de autoritățile moldovene. Dar este clar că aceasta înseamnă o legitimare a autorităților separatiste.

Acum, totul este să știm să ne urmărim interesele, indiferent de pozițiile exprimate de domnul Frattini, care nu-și ascunde simpatia pentru autoritățile de la Kremlin. Eu cred că putem ține piept unui asemenea iureș, care acum a cunoscut un alt episod, dar s-a mai întâmplat și în trecut.  Doar s-a putut respinge memorandumul Kozak, în 2003?”, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău