Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: R.Moldova trebuie să-și urmărească interesele, indiferent de pozițiile exprimate de Franco Frattini

  • 12 Martie 2018 19:30
Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: R.Moldova trebuie să-și urmărească interesele, indiferent de pozițiile exprimate de Franco Frattini

Republica Moldova trebuie să-și urmărească interesele, indiferent de pozițiile exprimate de un personaj ca Frattini, care nu-și ascunde simpatia pentru autoritățile de la Kremlin, susține fostul consilier prezidențial, Vlad Țurcanu.

El a comentat astfel declarațiile făcute de către reprezentantul special al preşedinţiei Italiei la OSCE, Franco Frattini, care afirma, într-un interviu pentru Europa Liberă, că trupele de menținere a păcii ale Federației Ruse ar trebui să rămână în zona de Securitate de la Nistru pentru a asigura pacea în regiune.

„Este un test pentru autoritățile moldovene, pentru întreaga societate, acest demers deschis al OSCE, care practic devoalează optica unor state occidentale pentru dosarul transnistrean. Dar autoritățile moldovene trebuie să rămână la pozițiile pe care și le-au stabilit față de retragerea tuturor forțelor militare ale Federației Ruse, inclusiv acelea pe care le-am acceptat cu titlul de forțe de pacificare, și care nu sunt, pentru că am văzut că participă și acestea la exerciții militare ilegale în stânga Nistrului.

Trebuie să recunoaștem că și noi avem o contribuție la crearea unui asemenea curent de idei. Politica pașilor mici, de exemplu, este una acceptată de autoritățile moldovene. Dar este clar că aceasta înseamnă o legitimare a autorităților separatiste.

Acum, totul este să știm să ne urmărim interesele, indiferent de pozițiile exprimate de domnul Frattini, care nu-și ascunde simpatia pentru autoritățile de la Kremlin. Eu cred că putem ține piept unui asemenea iureș, care acum a cunoscut un alt episod, dar s-a mai întâmplat și în trecut.  Doar s-a putut respinge memorandumul Kozak, în 2003?”, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
26,26 °C
cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,6 m/s
Fri
19 °C
Sat
18 °C
Sun
18 °C
Mon
21 °C
Tue
20 °C

Curs oficial BNM 23 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0864 0.0710
USD 17.9850 0.0268
RON 4.2180 0.0162
UAH 0.6839 -0.0035
RUB 0.2802 0.0019
Arhivă Radio Chișinău