Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Mulți dintre cei care au venit în PD au venit să se căpătuiască cu ceva și vor pleca acum pentru că nu mai există resursele de dinainte

  • 18 Iulie 18:19
0%

Un partid-stat, așa cum a fost Partidul Democrat, nu putea să aibă altă soartă după plecarea de la guvernare, decât de a se dezintegra. Părerea a fost exprimată de analistul politic Vlad Țurcanu, la emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău. Comentând tensiunile din Partidul Democrat, analistul Vlad Țurcanu a remarcat că mulți dintre membrii PD ar putea să părăsească acum rândurile formațiunii, pentru că nu mai există aceleași resurse financiare.

Toată puterea PD a stat în influența pe care a exercitat-o asupra instituțiilor și în „căpușirea” acestor instituții, adică în stoarcerea de bani a acestora. Fără aceste resurse, vedem că este altceva. Mulți dintre oamenii care au venit în PD, provenind și de pe stânga și de pe dreapta eșichierului politic, au fost niște oportuniști, au venit să se căpătuiască cu ceva și ei vor pleca acum pentru că nu mai există resursele de dinainte.

Au mai rămas niște active în dreptul Partidului Democrat, pe care unii din partid le vor folosi în continuare. Acest partid, dacă dorește să rămână ca o forță politică, trebuie să treacă prin niște procese foarte dureroase și nu știm încă dacă a atins cel mai jos nivel ca să poată să revină și să poată să conteze în politica moldovenească. Cei de la putere se feresc de cei de la Partidul Democrat ca de niște ciumați – li s-a refuzat dreptul de a face parte din niște comisii speciale sau ordinare.

Nu sunt prea multe condiții fericite după ce a dispărut coordonatorul partidului. Și atunci e firesc să apără disensiuni. Ce sens ar mai avea să fii deputat PD? Decât să te pui în slujba Partidului Socialiștilor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
24,97 °C
cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,1 m/s
Tue
24 °C
Wed
25 °C
Thu
25 °C
Fri
24 °C
Sat
22 °C

Curs oficial BNM 20 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5671 0.1267
USD 17.6161 0.0667
RON 4.1367 0.0249
UAH 0.7004 0.0025
RUB 0.2633 -0.0021
Arhivă Radio Chișinău