Ora de varf | Vlad Țurcanu: Inițierea referendumului de către Igor Dodon este un bluf (VIDEO)

  • 26 Ianuarie 2017 20:24
0%
00:00:00
00:00:00

Ideea lui Igor Dodon de a iniția un referendum pentru reintegrarea R.Moldova este înșelătoare, susține fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu.

Domnul acesta din regiunea transnistreană ne ajută să ne lămurim asupra șanselor limitate, iluzorii, aș putea spune, de a condiționa reglementarea conflictului transnistrean de mai multe cedări pe linie în ceea ce privește suveranitatea RM, idee pe care o promovează intens I. Dodon. A mai încercat și Vladimir Voronin să meargă pe această cale, încercând să-și îndulcească tonul față de ruși și transnistreni în ideea de a obține instrumente de control asupra regiunii secesioniste, dar asemenea tactică simplistă nu funcționează în raport cu rușii, despre care istoria ne-a arătat că nu fac cedări decât doar când sunt la ananghie, ca în 1914, când își doreau ca România să intre în război de partea Antantei, acceptând pretențiile României asupra Ardealului, dar s-au opus categoric inițierii unor discuții privind Basarabia. Deci, ceea ce spune I. Dodon este un bluf. Așa se poate întâmpla să rămânem și fără boi, și fără bani, ca să-l parafrazăm pe Ion Creangă. Și fără Transnistria, și fără un minimum de independență politică și economică”.

Amintim că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a respins ideea lui Dodon de a iniția un referendum pentru reintegrarea țării, amintind că în Transnistria un astfel de referendum deja a fost și că locuitorii din stânga Nistrului s-au pronunțat pentru independența regiunii și apropierea ulterioară a acestei de Rusia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău