Ora de vârf | Vlad Țurcanu: în turul doi, Maia Sandu va fi singură împotriva tuturor

  • 03 Noiembrie 2016 17:22
0%
00:00:00
00:00:00

În cel de-al doilea tur de scrutin, Maia Sandu va fi singură împotriva tuturor. Ea nu va putea miza pe sprijinul Partidului Democrat care, se pare, își îndeamnă adepții din teritoriu să voteze cu Igor Dodon și nici pe electoratul formațiunii lui Renato Usatâi, pentru a reduce din diferența de voturi față de candidatul socialiștilor.

Declarațiile aparțin comentatorului politic Vlad Țurcanu și au fost făcute în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău moderată de Corneliu Rusanc. Potrivit lui Vlad Țurcanu, în prezent se poate observa că Maia Sandu nu este susținută de oamenii din sistem chiar dacă aceștia provin din categoria oamenilor informați.

”În turul doi Maia Sandu ar avea nevoie de o participare în plus de aproximativ 200 de mii de susținători. Nu este imposibil, dar este foarte greu întrucât în continuare este foarte pregnantă acea dezamăgire care se înregistrează în rândul electoratului pro vestic, din cauza unor scandaluri care s-au ținut lanț în ultimii șapte ani. Din păcate și mulți intelectuali, sau să le spunem oameni informați din Republica Moldova, care fac parte din sistem, la ora actuală nu sunt dispuși să o susțină pe Maia Sandu, pentru că li s-ar clătina stabilitatea, ca sa-l cităm pe premierul Filip, în care se află astăzi. Au un salariu pentru nu știu câte luni sau ani înainte. Putem spune că sunt niște reacții de conservare a sistemului”, a declarat Vlad Țurcanu.

Având în vedere și sprijinul declarat pentru Igor Dodon al lui Renato Usatâi, Maia Sandu își poate regândii ușor strategiile, mai este de părere Vlad Țurcanu, potrivit căruia respingerea proiectului de lege care prevede dreptul studenților să voteze la locul de studii astăzi de către Parlament poate fi considerată o lovitură în adresa Maiei Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău