Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: În actuala coaliție de guvernare există diferite abordări ale liderilor privind reforma justiției

  • 24 Iulie 2019 08:00
0%
00:00:00
00:00:00

Ora de Vârf - 23 iulie 2019

În actuala coaliție de guvernare, formată din blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, există diferite abordări ale liderilor privind reforma justiției, după cum observă analistul Vlad Țurcanu în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

El constată că în timp ce Andrei Năstase încearcă să ia cu asalt justiția, Maia Sandu îi somează voalat pe procurori și judecători. De asemenea, analistul remarcă faptul că președintele Igor Dodon e predispus mai degrabă să preia sistemul, decât să-l reformeze:

„Andrei Năstase încearcă să ia la abordaj justiția coruptă și în acest sens încearcă să obțină rezultatele pe care și le dorește forțând nota, înghesuindu-i pe procurori, cerându-le socoteală, atrăgând atenția societății asupra derapajelor din sistemul judiciar. Practic, asistăm la un meci între Andrei Năstase pe de o parte și Procuratura Generală, pe de altă parte.

Maia Sandu se mărginește să-i amenințe voalat și pe procurori și pe judecători. Maia Sandu le cere acestora să se reformeze din interior, să se pătrundă de importanța momentului, să susțină demersurile guvernului de reformare a justiției. Abia când se va convinge că nu este auzită, Maia Sandu spune că proceda la schimbări de legislație prin Parlament, chiar dacă asta va dura.

Nu punem aici la socoteală abordarea lui Igor Dodon, care din câte am văzut, e predispus mai degrabă să preia sistemul decât să-l reformeze. Nu ar trebui să ne mirăm că schimbarea întârzie, dacă avem în față o formidabilă expunere a fabulei „Lacul, lebăda și știuca”, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău