Ora de vârf | Vlad Țurcanu: E greu de admis că CSM, care a girat abuzurile din sistem, se schimbă la față odată cu sacrificarea conducătorului său

  • 16 Iulie 2019 19:36
0%
00:00:00
00:00:00

Revocarea din funcție a președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, nu va schimba starea de lucruri în sistem. În cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, analistul Vlad Țurcanu a opinat că pentru refacerea sistemului este necesară venirea unor noi oameni.

„Această demitere, care nu se referă la calitatea de membru al CSM a lui Victor Micu, îmi aduce aminte de expresia „schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”. E greu de admis că CSM, care a girat abuzurile din sistem, se schimbă la față odată  cu sacrificarea conducătorului său. Când spun că a girat niște abuzuri mă refer, de exemplu, la o situație simplă în care CSM nu a pedepsit niște judecători, care dădeau decizii vădit ilegale și dimpotrivă s-a repezit la beregata judecătorilor care au încercat să facă dreptate. Cei care au mers împotriva curentului au fost făcuți praf și pulbere de CSM, exact de aceeași componență care îl demite acum pe Victor Micu.

Pe noi ne interesează ca CSM să fie o autoritate care funcționează nu după cum bate vântul, că s-a schimbat acum guvernarea și trebuie să găsim acum un țap ispășitor – pe Victor Micu, ci potrivit spiritului legii. Eu cred că o precondiție pentru prefacerea sistemului și punerea sa în slujba societății ar fi venirea unor noi oameni în sistem, dacă rămân tot aceia nu avem nicio speranță că se va schimba ceva în bine.

Analistul politic mai consideră că faptul că CSM își revendică în prezent o independență pe care niciodată nu ar fi avut-o, e un semnal prost pentru societate și arată că CSM dorește să se războiască cu guvernarea, după ce a executat ordinele venite pe verticală de la Partidul Democrat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău