Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Aceasta a fost poziția Rusiei tot timpul, dar după ce revenea acasă, Igor Dodon spunea altceva decât i se transmitea la Moscova. Rămâne de văzut care e tactica rușilor

  • 04 Iunie 2019 17:47
0%
00:00:00
00:00:00

Dialogul dintre PSRM și Blocul ACUM a fost impulsionat de vicepremierul rus Dmitrii Kozac, iar acesta poate fi un joc subtil al rușilor, susține comentatorul politic Vlad Țurcanu în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău:

„Cred că aceasta a fost poziția rușilor tot timpul, dar după ce revenea acasă, Igor Dodon spunea altceva decât i se transmitea la Moscova. Rămâne de văzut care e tactica rușilor. Pentru că dl. Kozak a făcut referire la  Comisia de la Veneția, a vorbit în asentiment cu ceea ce spune Blocul ACUM că ar trebui să se revină la sistemul de vot de dinainte. În aceste condiții, tactica rușilor mi se pare foarte subtilă. Vom înțelege poate mai târziu de ce această deschidere a rușilor pentru niște partide proeuropene, pe care Moscova nu le-a înghițit niciodată. Urmează să înțelegem încă ce se întâmplă. Dacă ar fi o abordare frontală a rușilor, ar trebui să înțelegem că lui Vladimir Plahotniuc nu i se iartă anumite păcate.

Poate nu va fi o majoritate așa cum își doresc socialiștii. Poate, așa cum propune Blocul ACUM, o alianță de conjunctură pentru scoaterea instituțiilor din mâinile PD. Dar nu-i văd pe socialiști capabili de un asemenea curaj.

Încearcă toată lumea să-și ia măsuri de precauție, Blocul ACUM în cazul de față, pentru că neîncrederea este cuvântul de ordine care domină spectrul politic de la Chișinău.”

 

Temele puse în discuție, în acestă ediție, de Corneliu Rusnac și Vlad Țurcanu au mai fost:

- Discuții între socialiști și Blocul ACUM în vederea creării unei coaliții parlamentare;
 
 
- Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, încurajează revenirea la vechiul system electoral în R.Moldova;
 
 
- Și … Secretarul de Stat, Mike Pompeo, a îndemnat guevrnele statelor din UE să nu-și lege sistemele lor energetice de Rusia.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău