Ora de vârf | Vlad Țurcanu: „Sub presiunea opiniei publice, Nicu Popescu a retractat ce a spus, dar nu cred că a renunțat să creadă în asta”

  • 02 Iulie 2019 18:28
0%
00:00:00
00:00:00

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a fost nevoit, sub presiunea publică, să-și retracteze declarația făcută la București, potrivit căreia războiul de pe Nistru din 1992 ar fi fost un ”război civil”, dar probabil nu a încetat să creadă în asta, este de părere analistul politic Vlad Țurcanu.

Ar trebui să nu ne jucăm cu declarațiile, pentru că sunt oameni care au avut de suferit în războiul de pe Nistru, a subliniat analistul în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău, adăugând că Guvernul condus de Maia Sandu nu are nevoie de asemenea ”pilule amare”.

„Ați văzut că sub presiunea opiniei publice, dl. Popescu a retractat ce a spus, dar nu cred că a renunțat să creadă în asta. Pentru că, altfel, de ce ar fi vorbit despre așa ceva? Cred că vor mai fi și alții care vor fi tentați să se joace cu asemenea declarații. Guvernul Maiei Sandu nu are nevoie de asemenea ”pilule amare”, pentru că pe margine stau diverși cârtitori, unii dintre ei, adepți ai Partidului Democrat, care se erijează acum în mari patrioți și ei nu au fost, nici când erau la guvernare, nici acum nu sunt. Ar trebui să nu ne jucăm cu declarațiile, pentru că sunt oameni care au suferit în războiul din 1992, sunt acte doveditoare că a fost o agresiune a Federației Ruse.”

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău