Ora de Vârf | Ion Tăbîrță: Deciziile luate astăzi de noul Parlament erau previzibile și necesare pentru a trece la următoarea etapă – numirea unui Guvern

  • 29 Iulie 2021 16:45
0%
00:00:00
00:00:00

Deciziile luate astăzi de noul Parlament erau previzibile și necesare pentru a trece la următoarea etapă – numirea unui Guvern, a comentat expertul Ion Tăbîrță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Totodată, comentatorul a subliniat că Republica Moldova are nevoie de un Parlament funcțional și de un dialog între putere și opoziție pentru a rezolva problemele stringente ale populației:

Erau, în linii mari niște decizii previzibile, suntem la etapa tehnică de constituire a noului Legislativ. Aceasta este necesară pentru ca să mergem la următoarea etapă - consultările șefului statului cu fracțiunile parlamentare, ca ulterior să avem un candidat desemnat la funcția de prim-ministru, ca acest candidat, timp de 15 zile sau mai puțin, să se prezinte în Parlament cu echipa sa guvernamentală. Să avem un Guvern ales, cu funcții depline, pe care nu l-am avut anul acesta.

Igor Grosu va fi speakerul viitorului Legislativ, era o decizie anticipată. Există două candidaturi ale PAS-ului la cele două funcții supreme în stat, este vorba despre Igor Grosu și Natalia Gavriliță. Întrebarea era cine și ce funcție va ocupa. Din câte vedem Igor Grosu va fi speaker al Parlamentului, este de așteptat că doamna Gavriliță va fi viitorul prim-ministru al R. Moldova, nu cred că vom avea anumite surprize la acest capitol.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău