Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Ucraina, fără vreo solicitare din partea R. Moldova, nu se va implica nici într-un eveniment în interiorul statului nostru

  • 27 Februarie 2023 16:00
0%
00:00:00
00:00:00

Dezinformările lansate de Kremlin privind un atac al Ucrainei în regiunea transnistreană se înscriu în planul Moscovei de destabilizare a R. Moldova, despre care au atenționat anterior președinții Maia Sandu și Volodimir Zelenski.

Comentatorul politic Ion Tăbârță a explicat în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău că astfel, Kremlinul încearcă să-și camufleze propriile intenții de a influența situația de la Chișinău:

„Autoritățile ucrainene au dezmințit faptul că armata ucraineană ar intenționa să întreprindă acțiuni în Rep. Moldova și chiar a precizat că orice acțiuni ale Ucrainei în Rep. Moldova sau în regiunea transnistreană vor avea loc doar cu consimțământul Republicii Moldova. Ucraina, fără vreo solicitare din partea Rep. Moldova, nu se va implica nici într-un eveniment în interiorul statului nostru, chiar dacă aici vor avea loc și anumite acțiuni de destabilizare.

Anunțurile repetate ale Federației Ruse s-au referit mai degrabă la replica informațională pentru a-și camufla propriile intenții de a influența deciziile politicii de la Chișinău”, a declarat Ion Tăbârță pentru Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Sun
18
Mon
21
Tue
21
Wed
15
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău