Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Sper că Igor Dodon nu mizează pe astfel de scenarii ca cel de anulare a mandatului pentru primăria Chișinău

  • 17 Noiembrie 2020 16:35
0%
00:00:00
00:00:00

Analistul politic Ion Tăbârță susține că este greu de crezut că staff-ul socialiștilor și Igor Dodon nu conștientizează faptul că au pierdut alegerile. Referindu-se la anunțul acestuia de a se adresa în instanță după ce a pierdut alegerilor, comentatorul și-a exprimat speranța că nu se va recurge la scenariul din 2018, când o instanță a anulat rezultatele votului popular pentru primăria Chișinău.

Eu vreau să sper că el nu mizează pe ceea ce a făcut Vladimir Plahotniuc, nu exclus cu concursul lui Igor Dodon, în anul 2018, când printr-o instanță de judecată, pur și simplu au anulat un mandat popular în Chișinău. Eu sper că Igor Dodon nu mizează și acum pe astfel de scenarii, pentru că acum victoria Maiei Sandu este una categorică, dar și rezonanța alegerii șefului statului în comparație cu cea a alegrii primarului municipiului Chișinău, este alta. Ar fi culmea paradoxului și ridicolului, după ce toată mass-media internațională au relatat că Maia Sandu a câștigat alegerile, să vină o astfel de decizie a unei instanțe din Republica Moldova, care să spună că opoziția a încălcat și că scrutinul nu e valabil. Nicăieri în lume nu s-a văzut ca opoziția să fraudeze alegerile, de regulă fraudează puterea și cel care a avut toate resursele administrative la cheremul său și care le-a utilizat a fost Igor Dodon. Maia Sandu a câștigat în detrimentul acestor abuzuri electorale pe care le-a comis guvernarea în favoarea lui Igor Dodon”, afirmă analistul politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău