Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Relația dintre R. Moldova și SUA este importantă pe toate domeniile

  • 15 Martie 2023 17:32
0%
00:00:00
00:00:00

Relația dintre Rep. Moldova și SUA este importantă pe toate domeniile, apreciază analistul Ion Tăbârță, referindu-se la reuniunea la nivel înalt a Dialogului Strategic Republica Moldova - Statele Unite ale Americii, care a avut loc astăzi, 15 martie, la Chișinău.

Republica Moldova - Statele Unite ale Americii, care a avut loc astăzi, 15 martie,  la Chișinău.

El a subliniat în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău că suportul din partea partenerilor externi este arhiimportant pentru Rep. Moldova, un stat cu puține resurse. Sprijinul extern este unul vital și pentru a ridica gradul de apărare, iar colaborarea cu SUA contribuie la profesionalizarea armatei naționale.

„Am văzut cum partenerii externi ne ajută din punct de vedere financiar.

Vedem în ultimul timp cum dialogul strategic dintre SUA și Rep. Moldova a crescut în intensitate. Creșterea acestei intensități a dat-o vizita secretarului american Blinken la Chișinău anul trecut.

Când ai o colaborare cu reprezentanții unui stat care are o asemenea  armată, acest lucru nu poate decât să contribuie la creșterea gradului de pregătire, de profesionalizare, de reacție al armatei tale naționale. Relația dintre Rep. Moldova și SUA este importantă pe toate domeniile. Referindu-ne la SUA, vorbim despre o supraputere, vorbim despre relația cu cel mai puternic stat la nivel mondial în momentul actual”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău