Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Premiul de la Washington înseamnă recunoașterea eforturilor R. Moldova de a se schimba, dezvolta și de a se democratiza

  • 08 Decembrie 2022 17:07
0%
00:00:00
00:00:00

Faptul că președinta Maia Sandu a primit în acest an Premiul pentru Democrație Madeleine K. Albright, spune că eforturile Republicii Moldova de a se schimba, democratiza și a se dezvolta sunt recunoscute și apreciate, este de părere analistul politic Ion Tăbârță.

Prin acest gest este trimis un semnal puternic pentru partenerii de dezvoltare și pentru mai multe state la nivel internațional că Rep. Moldova cu actuala conducere politică este un partener de încredere, a declarat expertul în la emisiunea „Ora de Vârf” la Radio Chișinău.

„Premiul de la Washington înseamnă recunoașterea eforturilor Rep. Moldova de a se schimba, dezvolta și de a se democratiza. De a ajunge într-o lume modernă și democrată. Din punct de vedere a simbolisticii politice președinta Maia Sandu nu s-a reprezentat pe sine însuși, ea a prezentat la Washington prin acordarea acestui premiu statul Republicii Moldova și doar după aceea se reprezintă pe sine ca o personalitate privată. Mie îmi vine greu să cred că Rep. Moldova ar fi primit această distincție dacă ar fi fost Igor Dodon în locul Maiei Sandu. Ceea ce avem noi la actualul președinte al Republicii Moldova și lipsește la alți politicieni este capitolul de integritate”, a declarat Ion Tăbârță.

Amintim că președinta Maia Sandu, a primit pe 6 decembrie, la Washington, Premiul pentru Democrație Madeleine K. Albright 2022, oferit de Institutul Democrat Național din SUA.

Premiul pentru democrație, care poartă numele fostei Secretare de Stat americane, a mai fost decernat în acest an președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, președintei Slovaciei, Zuzana Čaputova și prim-ministrei Lituaniei, Ingrida Šimonytė.

Maia Sandu a mulțumit pentru apreciere și a menționat că acceptă acest premiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova care luptă pentru democrație și libertate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău