Ora de Vârf | Ion Tăbârță: PAS a adoptat o atitudine mai prudentă față de posibilitatea demiterii Guvernului Chicu și plasează toată responsabilitatea pe Platforma DA

  • 04 Iunie 2020 15:20
0%
00:00:00
00:00:00

Partidul Acțiune și Solidaritate a adoptat o atitudine mai prudentă față de posibilitatea demiterii Guvernului Chicu și plasează toată responsabilitatea pe Platforma Demnitate și Adevăr, susține analistul politic Ion Tăbârță.

Expertul a declarat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău că nu exclude că PAS va susține un guvern asumat de Platforma DA, dacă actualul executiv va fi demis.

„Și unii și alții, de fapt, spun că Guvernul Chicu nu face față, însă mai departe, poziția acestor partide diferă. Dacă Platforma DA este în cazul dat un actor politic activ și este gata să se implice în procesul de schimbare a Guvernului și am avut chiar declarații de asumare, dl Năstase ne-a vorbit de cel puțin trei candidaturi de a ocupa funcția de prim-ministru după căderea Guvernului Chicu, PAS-ul este mai reticent, mai rezervat, foarte mult ține la propria imagine. Dar nu exclud că PAS va susține un anumit guvern asumat de Platforma DA. Probabil nu se va implica în anumite negocieri, discuții directe între Platforma DA și Grupul Pro-Moldova, dar, probabil, în condițiile în care vom avea un guvern al Platformei DA, susținut de alte formațiuni, în aceste condiții, eu crede că PAS va susține acest guvern.”

Reprezentanții PAS au anunțat că vor vota demiterea Cabinetului Chicu atunci când va exista siguranța votării unui nou Guvern responsabil și proeuropean.

 

Vă reamintim că, Ora de Vârf, este o emisiune de dezbateri cu Corneliu Rusnac și invitatul permanent, comentatorul politic Ion Tăbârță.

„Ora de vârf„ ia în dezbateri teme de actualitate din R.Moldova, din România și din străinătate și este difuzată în fiecare săptămână la Radio România Chișinău, de luni până joi, începând cu ora 14:20.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău