Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Încă nu avem certitudinea că are loc procesul de curățare a Procuraturii Generale. Se creează impresia că este o dispută a anumitor clanuri din cadrul acestei instituții

  • 09 Noiembrie 2021 18:05
Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Încă nu avem certitudinea că are loc procesul de curățare a Procuraturii Generale. Se creează impresia că este o dispută a anumitor clanuri din cadrul acestei instituții

Anchetarea și tragerea la răspundere a procurorilor și judecătorilor corupți sau care au fost în slujba politicului sunt așteptate în societate, apreciază comentatorul politic Ion Tăbârță, referindu-se la reținerea, astăzi, a șefului Procuraturii Ciocana.

Totodată, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, expertul atrage atenția la faptul că aceste acțiuni creează impresia unei lupte între clanurile din Procuratură. El observă, în acest context, că sistemul judiciar din R. Moldova este unul greu de penetrat: 

”Pe de o parte, parcă, ar trebui să avem acest sentiment că în sfârșit în anumite instituții ale statului, într-o instituție ca procuratura sunt anumite rețineri ale unor persoane care au comis în trecut mai multe ilegalități. Însă, nu avem încă certitudinea că are loc acel proces de curățare a acestei instituții. Ba dimpotrivă, se creează impresia că avem o dispută a anumitor clanuri din cadrul Procuraturii Generale și un anumit clan apropiat de procurorul-șef suspendat Alexandr Stoianoglo, o parte din ei și de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Acest grup de procurori ar fi ținta acestor investigații și rețineri. Prin culise se spune că aceștia ar fi făcut parte din așa-numitul clan al sportivilor în cadrul procuraturii și acum are loc eliminarea acestui clan de către alte clanuri mai puternice. Ceea ce face partidul de guvernământ este o tactică de a permite aceste reglări de conturi astfel încât în așa mod să le slăbească, iar ulterior treptat-treptat să infiltreze în sistem procurori noi care ar duce la capăt acea curățare a Procuraturii Generale. Nu sunt sigur că acesta este planul și aici mă refer la faptul că s-a văzut câte greutăți au întâmpinat reprezentanții guvernării cu persoana domnului Stoianoglo”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău