Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Guvernarea poate fi blocată în orice moment, dar raportul de forțe în Parlament se mai poate însă schimba și nu este exclus că încă unul-doi deputați să migreze

  • 18 Iunie 2020 14:46
0%
00:00:00
00:00:00

După ce coaliția PSRM-PDM a rămas cu doar 50 de deputați, Parlamentul devine unul disfuncțional, care va bloca activitatea guvernului, susține comentatorul politic Ion Tăbârță. Totodată, expertul nu exclude faptul că și alți deputați ai PD ar putea migra spre grupul Pro Moldova, amintind că parlamentara Eufrosinia Grețu a fost una dintre fruntașii Partidului Democrat.

Deocamdată, PSRM-PD care nu mai este majoritate, guvernarea, prin dl Oleinic are 51 de deputați. Acest deputat independent ales în Parlamentul RM, în activitatea sa parlamentară a susținut coaliția PSRM-PDM. Dacă la alegerile în circumscripția de la Hâncești opoziția proeuropeană nu se ciomăgea între ea, atunci coaliția guvernamentală n-ar mai fi avut această majoritate la limită…

Activitatea ei, însă, va fi una la limită. Se schimba raportul de forțe în Parlament. Guvernarea în orice moment poate fi blocată. Cred că lucrurile se mai pot schimba în ceea ce privește raportul guvernare/opoziție și nu este exclus că în viitorul apropiat încă unul-doi deputați de la PDM să migreze spre grupul Pro Moldova”.

Pe de altă parte, Ion Tăbârță observă că opoziția este foarte eterogenă. El a amintit în context și de disensiunile dintre PAS și Platforma DA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău