Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Firul roșu al discursului Maiei Sandu a fost mesajul anticorupție și problemele pe care le provoacă corupția în societatea moldovenească

  • 27 Iulie 2021 16:27
0%
00:00:00
00:00:00

Combaterea corupției și performanța a fost firul roșu al discursului ținut de președinta Maia Sandu în fața noului Parlament, observă comentatorul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

În opinia expertului, noua guvernare trebuie să fie integră și competentă pentru a reuși să soluționeze problemele cu care se confruntă Republica Moldova și să înceapă procesul de transformare și dezvoltare a societății:

Este nevoie de bună intenție, integritate, și competență, sau ceea ce ne-a spus ieri doamna președintă - performanță administrativă. Dumneaei a insistat foarte mult pe aspectul de integritate. Firul roșu al discursului a fost anume mesajul anticorupție și problemele pe care le provoacă corupția în societatea moldovenească. Foarte mult s-a axat pe statul de drept. A vorbit și despre un model economic pe care ar trebui să-l urmărească R. Moldova, fiind conectată la anumite procese globale, ca mediul, digitalizarea, performanțe IT etc. Deja, mai departe, din acest mesaj central, mesaj-scop, care se dorește a fi începutul unor transformări mari, unor transformări profunde în societate, urmează ca Parlamentul și Guvernul ales îl direcționeze în anumite politici, legi clare, care până la urmă să soluționeze anumite probleme existente în R. Moldova și totodată să înceapă acel proces de transformare și dezvoltate de care are nevoie societatea noastră.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău