Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre vizita premierului polonez: „Cel mai important este susținerea politică din partea Poloniei în parcursul european al Republicii Moldova” (Audio)

  • 03 Septembrie 17:45
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita premierului polonez, Donald Tusk, la Chișinău, va marca un moment semnificativ în relațiile bilaterale dintre Polonia și Republica Moldova. Analistul politic Ion Tăbârță a subliniat, în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, că această vizită reprezintă o reafirmare a angajamentului Poloniei de a sprijini R. Moldova în fața provocărilor politice și electorale în contextul parcursului european al R. Moldova.

„În perioada aceasta foarte complicată pentru Republica Moldova și foarte importantă, Polonia tot timpul a susținut integrarea europeană a Republicii Moldova… și vedem că, în această perioadă de început de negocieri, avem vizita prim-ministrului polonez, după vizita președinților din statele baltice, ceea ce denotă solidaritate pentru actualul Guvern pro-european, solidaritate față de actualul președinte al Republicii Moldova, la începutul unui proces electoral foarte, foarte important pentru viitorul statului nostru. Este clar un gest de susținere pentru actuala conducere politică pro-europeană de la Chișinău în perspectiva bătăliei politice și electorale,” a spus Ion Tăbârță.

Ion Tăbârță a subliniat că cel mai important pentru Republica Moldova este susținerea politică din partea Poloniei în parcursului ei european. El a amintit în acest context că în 2009-2013 poporul polonez în frunte cu fostul prim-ministru al Poloniei Władysław Sikorski a fost unul dintre promotorii acestui curs.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău