Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre organizarea dezbaterilor electorale: „Ambii contracandidați trebuie puși în condiții egale, iar moderatorul să fie neutru” (Audio)

  • 23 Octombrie 15:50
0%
00:00:00
00:00:00

Organizarea unei dezbateri electorale între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo este în interesul societății, consideră analistul Ion Tăbârță. El a amintit, în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, că Gheorghe Gonța a îndemnat oamenii, cu doar câteva zile înainte de alegeri, să voteze împotriva aderărării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite Radio Chișinău.

„În societatea noastră este foarte multă manipulare, dezinformare. Cumva, atenția cetățenilor noștri a fost dusă pe o pistă falsă. Cred că de această dezbatere pentru a alege șeful statului pentru următorii patru ani, are nevoie societatea, dar cel mai important, este ca ea să se desfășoare după anumite reguli. Ambii contracandidați să fie puși în condiții egale, inclusiv să fie tratați egal de moderator. Dacă ar fi să vorbim în termeni sportivi, arbitrul trebuie să fie neutru și să nu joace de partea unei echipe. În acest caz, moderatorul va fi acel arbitru și el trebuie să trateze și să-i judece pe ambii competitori electorali pe aceleași principii, dar nu cineva să fie favorizat, altcineva să fie defavorizat”, a spus Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf”, ediția din 23 octombrie. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău