Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre lansarea blocului „Victoria”: Ilan Șor dorește să-și protejeze afacerile și să se eschiveze de justiție, iar ceilalți politicieni sunt niște piese într-un joc mai larg (Audio)

  • 22 Aprilie 15:16
0%
00:00:00
00:00:00

Crearea blocului condus de Ilan Șor, la Moscova, denotă clar imixtiunea Federației Ruse în treburile interne ale R. Moldova. Analistul politic Ion Tăbârță atenționează că agest bloc va acționa în detrimentul intereselor naționale ale R. Moldova, în folosul Kremlinului, dar și în interesul personal al unor oligarhi fugari, care vor să scape de justiție.

O vorbă în popor spune că a tunat și i-a adunat. Ar fi de râs dacă nu ar fi pe undeva și de plâns. Este regretabil că în R. Moldova avem o serie de astfel de politicieni, care în condițiile unui război asupra statului vecin, când Federația Rusă este un stat agresiv, când toată lumea civilizată înțelege de unde vine pericolul și încearcă să se apere, ei își realizează anumite scopuri politice, electorale, mulți din ei personale. Pentru că, același Ilan Șor, el dorește să-și protejeze afacerile și să se eschiveze de justiție. Ceilalți politicieni sunt niște piese într-un joc mai larg, Ilan Șor fiind un instrument al Federației Ruse contra statului R. Moldova, contra guvernării proeuropene și al parcursului proeuropean”, a spus Ion Tăbârță.

Mai mulți politicieni afiliați grupului Șor au lansat, duminică, la Moscova, blocul politic „Victorie/Pobeda”, care își propune să unească opoziția împotriva guvernării actuale și să schimbe orientarea pro-europeană a Republicii Moldova.

La evenimentul de constituire a blocului au participat lideri și membri ai partidelor „Renaștere”, „Șansă”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie” și ai fostului partid „Șor”, declarat neconstituțional. Președinte al blocului a devenit Ilan Șor, secretar al Consiliului național - Eugenia Guțul, secretar executiv - Marina Tauber.

Reprezentanții partidului de guvernământ au calificat acțiunea drept „trădare de țară”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer fragmentat
Umiditate:77 %
Vint:8,75 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău