Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre întrevederea Nataliei Gavriliță la Washington cu secretarul american de stat Antony Blinken: Autoritățile încearcă să identifice anumite soluții pentru ca R. Moldova să facă față situației complicate în care se află

  • 20 Iulie 2022 17:34
0%
00:00:00
00:00:00

Întrevederea premierului Natalia Gavriliță la Washington cu secretarul american de stat este o continuare a întâlnirii pe care a avut-o Antony Blinken în primăvară la Chișinău cu președinta Maia Sandu. Expertul Ion Tăbârță amintește că atunci s-a discutat despre susținerea Republicii Moldova în consolidarea securității sale energetice și în gestionarea crizei umanitare provocată de război, iar acum șefa Guvernului încearcă să materializeze aceste promisiuni din partea SUA:

Autoritățile noastre încearcă să identifice anumite soluții pentru ca Rep. Moldova să facă față situației complicate în care se află. Vulnerabilitățile statului Rep. Moldova sunt mari, cu atât mai mult au fost amplificate de războiul din Ucraina. De fapt această vizită este o continuare a întâlnirii dintre Maia Sandu și Secretarul de Stat american Antony Blinken, vizita acestuia la Chișinău la începutul anului. Dacă ne aducem aminte atunci două subiecte esențiale s-au discutat, foarte importante pentru Rep. Moldova, unul dintre care ține de securitatea strategică a statului nostru, domeniul energetic, iar cel de-al doilea subiect este unul în contextul războiului din  Ucraina și ține de criza umanitară și de  refugiați. După câte se vede, în cadrul acestei vizite doamna Garvilița, premierul Rep. Moldova, a mers din punct de vedere tehnic să convină asupra modului în care SUA poate să acorde acest suport și forma lui, Rep. Moldova. ”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău