Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Declarațiile oficialilor ruși și ale Ambasadei Federației Ruse la Chișinău sunt făcute în scopul mobilizării electoratului lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale

  • 27 Octombrie 2020 17:42
0%
00:00:00
00:00:00

Declarațiile oficialilor ruși și ale Ambasadei Federației Ruse la Chișinău din ultimul timp sunt făcute intenționat pentru a dezbina societatea și pentru a crea ideea unui dușman extern, în scopul mobilizării electoratului lui Igor Dodon la alegerile de duminică, susține și comentatorul politic Ion Tăbârță.

„Este o politică a Federației Ruse care, ca și Uniunea Sovietică, nu a reușit să asigure bunăstarea social-economică a cetățenilor săi, de aceea merge pe anumite aspecte ideologice. Această politică ideologică a Federația Rusă este prezentă nu doar în R. Moldova. Acum când un candidat al său riscă să piardă acest scrutin electoral, iar în contextul evenimentelor din regiune, Federația Rusă dorește ca R. Moldova să fie un cap de pod pentru a-și extinde influența sa în Europa de Sud-Est, face totul ca un candidat al său, prorus, Igor Dodon, să câștige alegerile.   Acum este acest risc ca electoratul de stânga să nu mai voteze pentru Igor Dodon. De aceea se încearcă să se creeze o imagine a dușmanului extern - am văzut acel atac asupra SUA, cu preponderență, și la adresa statelor europene, dar, desigur, cel mai bun dușman pentru acest teritoriu este România. Au fost folosite drept pretext aceste declarații ale oficialilor români care se referă la o comemorare a ostașilor români, doar pentru a resuscita, mobiliza acest electorat de stânga, ca ei să se prezinte în număr masiv la vot și să voteze pentru Igor Dodon”, a declarat Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio România Chișinău. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău