Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Dacă Republicii Moldova i s-a acordat desfășurarea acestui summit, i s-a acordat pe anumite merite

  • 25 Mai 2023 15:46
0%
00:00:00
00:00:00

Summitul comunității politice europene este evenimentul deceniului în Rep. Moldova, a apreciat analistul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf”.

Dacă pentru alte state europene, aceste reuniuni se organizează foarte des și sunt o obișnuință, atunci pentru țara noastră evenimentul este unul inedit, crede Ion Tăbârță.

El a mai spus că dacă Republicii Moldova îi lipsea, în ultimii doi ani, voința politică pentru a implementa reforme de tip european, democratice, nici un fel de context geo-politic în schimbare nu ar fi determinat toți liderii europeni să vină în Rep. Moldova.

 „Dacă Republicii Moldova i s-a acordat desfășurarea acestui summit, i s-a acordat pe anumite merite. La noi se încearcă involuntar, de către unii sau intenționat, de către alții, mă refer la acei actori care vin pe filiera Federației Ruse sau acei actori politici din interiorul Rep. Moldova care promovează și acționează pentru interesele Federației Ruse, de a minimiza, de a reduce la maximum din impactul acestui summit și, în general, acel parcurs european care s-a intensificat pentru Rep. Moldova în ultimul an”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău