Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Cei care își doresc un parcurs european trebuie să înțeleagă că noi avem nevoie de un partid proeuropean influent politic, care să se afle la cârmele R. Moldova

  • 13 Decembrie 2022 16:40
0%
00:00:00
00:00:00

Rep. Moldova se confruntă cu multe provocări, economice, energetice și de securitate, cu toate acestea tinde spre de integrare europeană. Iar ca să atingă obiectivul său de integrare europeană, actuala guvernare trebuie ca să reziste în fața tuturor presiunilor, a comentat analistul politic Ion Tăbârță.

Expertul a menționat în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău, că în primul rând un partid pro-european trebuie să fie cel care să facă față provocărilor. Primul pas spre integrarea europeană este ca partidul guvernamental pro-european să se mențină la putere și să nu permită  venirea partidelor geopolitice de tip rusesc în Rep. Moldova, menționează Ion Tabarță:

Actuala Guvernare trebuie să reziste în fața presiunilor. Cei care își doresc un parcurs european trebuie să înțeleagă că noi avem nevoie de un partid proeuropean influent politic, care să se afle la cârmele Rep. Moldova, indiferent de denumirea lui. Importante sunt intențiile partidului și anume ca să reformeze societatea, să facă schimbări de tip european, schimbări democratice și să nu avem pseudo-reforme. Pentru a te menține la guvernare trebuie să livrezi ceva cetățenilor, iar dacă dorim să ajungem la un nivel de trai cât de cât decent, trebuie să dezvoltăm propria economie. Rep. Moldova are nevoie de reforme, de justiție și de combaterea corupției, doar așa va ajunge la obiectivul său de integrare europeană”, a spus Ion Tăbârță.

Premierul Rep. Moldova a declarat astăzi în cadrul Forumului de integrare europeană că obiectivul strategic este de a deveni membri ai familiei europene.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău