Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Ceea ce se întâmplă pe flancul de stânga ar trebui să le dea de gândit partidelor de dreapta, în special Partidului Acțiune și Solidaritate

  • 12 Mai 2021 17:04
0%
00:00:00
00:00:00

Ceea ce se întâmplă pe flancul de stânga ar trebui să le dea de gândit partidelor de dreapta, în special Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), consideră comentatorul politic Ion Tăbârță. Invitat în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău, el s-a referit la coalizarea socialiștilor și comuniștilor în cadrul unui bloc electoral, formarea blocului „Renato Usatîi” și la Partidul Șor, care tot se situează pe stânga, și și-a exprimat îngrijorarea că PAS s-ar putea pomeni în opoziție, după alegerile parlamentare anticipate, chiar dacă va acumula un scor bun.

Tare nu aș fi vrut să avem o situație de genul că în viitorul Parlament vom avea PAS pe primul loc, iar pe locurile 2, 3, 4 să avem reprezentanții acestor actori electorali, și anume: PSRM-PCRM, Usatîi și Șor. Și atunci, PAS se poate pomeni în opoziție. Care va fi rostul și utilitatea pentru Republica Moldova, pentru reformarea Republicii Moldova, modernizarea ei, dacă un partid de dreapta va acumula cel mai mare scor, însă va ajunge în opoziție? De aceea,  cred că acum PAS este obligat, pe lângă scorul electoral pe care îl va acumula, și cel mai probabil va fi unul destul de bun sau foarte bun, însă PAS trebuie să se gândească și la restul actorilor de dreapta, care ar putea să-i asigure dreptei pro-europene o majoritate după alegerile parlamentare”, a declarat Ion Tăbârță. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău