Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Acțiunile PSRM lasă impresia că aceștia s-ar afla deja în campania pentru alegerile parlamentare anticipate

  • 07 Decembrie 2020 16:12
0%
00:00:00
00:00:00

Acțiunile PSRM lasă impresia că aceștia s-ar afla deja în campania pentru alegerile parlamentare anticipate, care cel mai probabil vor avea loc în 2021, consideră comentatorul politic Ion Tăbârță.

El s-a referit inclusiv la votarea mai multor legi de către socialiști împreună cu deputații din grupul Șor, care consolidează influența rusească și precedă de federalizarea Republicii Moldova:

Socialiștii, practic, au intrat în campania electorală. În contextul mesajelor geopolitice pe care le promovează ei, referitoare la limba rusă, la UTA Găgăuză, sunt un capital electoral pe care ei încearcă să-l mobilizeze, consolideze, coaguleze și mizează foarte mult pe acest aspect geopolitic la viitorul vot.

În plus, pentru PSRM foarte mult contează susținerea Moscovei. Eu cred că acest pachet de legi, care era pregătit din timp, urma să fie votat după alegerile prezidențiale, după ce Igor Dodon își reconsolida puterea. Acest pachet de legi face parte dintr-un plan mai larg, etapizat, al Moscovei în R. Moldova - întărirea influenței Rusiei, dar totodată să pregătească pachetul unei federalizări de facto a R. Moldova, sau de semnare a unui plan de soluționare a conflictului transnistrean, prin identificarea statului regiunii transnistrene în componența R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău