Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Reușita referendumului va fi o demonstrație de forță și un început de consolidare a societății” (Audio)

  • 26 Iunie 17:48
0%
00:00:00
00:00:00

Organizarea în acest an în Republica Moldova a referendumului pro-european nu la momentul aderării, cum au făcut-o majoritatea statelor membre, este necesară ținând cont de contextul actual complicat și de faptul că societatea noastră este divizată, susține analistul Ion Tăbârță.

Reușita acestui referendum va fi o demonstrație de forță și un argument în plus că societatea din Rep. Moldova se mișcă în direcția consolidării, contrar propagandei ruse care insistă în ultima vreme că actuala conducere ar fi străină de interesul cetățenilor, a declarat expertul în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

„Majoritatea statelor care au aderat la UE au realizat acest exercițiu de democrație directă la momentul aderării. La noi, luând în calcul contextul geopolitic complicat și contextul politic intern, dar și această divizare a societății, mergând în procesul de negocieri, este nevoie de o societate cât mai consolidată, mai puțin divizată.

Or, acest referendum dacă va fi reușit până la urmă, va fi acea demonstrație de forță sau acel argument că Republica Moldova se mișcă dintr-o societate divizată în una spre consolidare.

Propaganda rusă insistă în ultima perioadă că, de fapt, actuala conducere politică a Republicii Moldova ar fi străină de interesele cetățenilor, că populația își dorește altceva și anume apropierea de Rusia (...).

Din acest punct de vedere, acest referendum, va fi probabil acel început de consolidare și cimentare a societății care să pună capăt divizării. Desigur, consolidarea deplină va fi, probabil, la momentul aderării la Uniunea Europeană”, a spus Ion Tăbârță în cadrul emisiunii Ora de Vârf”, ediția din 26 iunie. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău