Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Partidul Șor este expresia instituțională a regimului oligarhic din R. Moldova”

  • 21 Decembrie 2021 18:31
0%
00:00:00
00:00:00

Partidul Șor este o expresie vie a regimului oligarhic care a existat în Republica Moldova, consideră analistul politic, Ion Tăbârță. Referindu-se la declarația ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, privind intenția de a scoate acest partid în afara legii, analistul spune că acest lucru trebuie făcut în mod corect, respectând toate procedurile legale. Ion Tăbârță atrage atenția că acest partid sfidează atât normele legale, cât pe și cele ale bunului simț.

Acest partid este o expresie vie, o expresie instituțională a regimului oligarhic din Republica Moldova. Toată lumea știe cine a fost Ilan Șor, care a fost rolul lui în furtul miliardului, raportul Kroll menționează peste tot numele lui, toată lumea în afara de justiția moldovenească. Acest politician a avut tupeul să-și creeze un partid politic, care prin activitatea sa, a sfidat logica bunului simț. Acest partid are o rețea instituțională destul de dezvoltată, prin magazine sociale, care este o bază de date a partidului și o bază de alegători. Astfel, din acest punct de vedere, Partidul Șor este expresia instituțională a regimului oligarhic din Republica Moldova, apogeul căruia a fost în anii 2017-2019(…). Cred că instituțiile statului care se ocupă de finanțarea partidelor politice trebuie să studieze activitatea financiară a acestui partid: din ce surse este finanțat, cât de legale sunt aceste surse. După ce vom avea adunate suficiente probe că acest partid a încălcat legislația, că are acțiuni ilegale, trebuie să mergem pe proceduri legale ca să fie declarat în afara legii. Existența acestui partid este o rușine pentru Republica Moldova”.

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat că în prezent este analizată legislația internațională pentru a vedea în ce măsură există premise de a scoate Partidul Șor în afara legii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău